Фонд гарантування обіцяє відновити виплати вкладникам банку «Фінанси та Кредит» у травні

25/04/17

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб обіцяє відновити виплати вкладникам банку «Фінанси та Кредит», які були припинені в кінці березня у зв'язку з технологічною перервою, у травні поточного року.

Як повідомляється на сайті фонду, для отримання виплат вкладникам не потрібно відправляти індивідуальні звернення на адресу фонду у зв'язку з продовженням виплат за загальним реєстром.

Про точну дату відновлення виплат і переліку банків-агентів, фонд обіцяє повідомити додатково на своєму сайті.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку «Фінанси та Кредит» 17 грудня 2015 року. Тимчасова адміністрація працювала в банку з 18 вересня 2015 року на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.

За останні п'ять місяців через систему Прозорро.Продажі були продані активи банку "Фінанси та кредит" на загальну суму 37 508 385,99 кошти від яких було направлено у розпорядження ФГВФО.

Банк «Фінанси та Кредит» (Київ) працював на ринку України з 1990 року і входив до групи найбільших банків за обсягом активів. Основними акціонерами банку є компанії «Асканія» (46,50%) і F & C Realty (49,97%), підконтрольні бізнесменові Костянтину Жеваго.

 

Джерело: УНІАН. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, яка містить посилання на агентство “УНІАН”, в будь-якому виді суворо заборонено.