На продаж виставлено майже півтисячі земельних ділянок на Київщині із загальною стартовою ціною один мільярд гривень

08/06/17

27 червня та 11 липня у системі «ProZorro.Продажі» відбудуться аукціони з продажу земельних ділянок, що перебувають на балансі АТ «Дельта Банк». Загалом на перші торги окремими лотами виставляються 456 земельних ділянок, а їх загальна стартова ціна перевищує 1 мільярд гривень. Усі активи перебувають у заставі НБУ.

Більшість земельних ділянок, виставлених на продаж, розташовуються на Київщині – у Києво-Святошинському, Бориспільському, Васильківському та Макарівському районах. Ще кілька лотів – земельні ділянки, розміщені у Великоберезнянському районі Закарпатської області та у Брусилівському районі Житомирської області.
Цільове призначення об’єктів різне: від житлової та громадської забудови, розміщення та експлуатації адміністративно-побутових будівель, об'єктів інфраструктури – до ведення особистого селянського господарства, садівництва чи підсобного господарства.
Найдорожчий лот – земельна ділянка, площею понад 15,00 га, у с. Старі Безрадичі Обухівського району Київської області. Цільове призначення об’єкту – будівництво і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Початкова ціна реалізації лоту – 47 989 800,00 грн. Аукціон відбудеться 27 червня у системі «ProZorro.Продажі».
Другий за вартістю лот – земельна ділянка площею 53,3782 га у с. Путрівка Васильківського району Київська області, призначена для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Початкова ціна реалізації лоту – 47 207 700,00 грн. Аукціон відбудеться 27 червня у системі «ProZorro.Продажі».
Третій із найдорожчих лотів – земельна ділянка площею 9,01 га у Великоолександрівській сільраді Бориспільського району. Цільове призначення – для розміщення та експлуатації адміністративно-побутових будівель, інших споруд. Початкова ціна реалізації лоту – 44 200 400,00 грн. Аукціон відбудеться 11 липня у системі «ProZorro.Продажі».
Окремої уваги також заслуговують і інші ділянки у Великоолександрівській сільраді Бориспільського району Київської області, де загалом на продаж виставлено 13 об’єктів, площею від 1,0638 га до 9,0102 га кожен. Ділянки мають вигідне розташування. Кілька об’єктів із цільовим призначенням «для розміщення та експлуатації адміністративно-побутових будівель, інших споруд» розташовуються неподалік повороту на міжнародний аеропорт «Бориспіль», поряд із автосалонами відомих марок.
Загалом 27 червня відбудуться аукціони з продажу 295 ділянок і 11 липня – 161 ділянки.
У той же час у публічних паспортах торгів визначено дати та умови проведення наступних аукціонів (у разі, якщо попередні аукціони будуть визнані такими, що не відбулися).
Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/.

Джерело: ФГВФО