Мінекономрозвитку і Фонд держмайна завершують підготовку наказу про приватизацію невеликих державних підприємств через Prozorro - заступник міністра

27/07/2017

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Фонд державного майна завершують підготовку наказу, що регламентує приватизацію невеликих державних підприємств через електронну площадку Prozorro.Продажі.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку із посиланням на слова заступника міністра Максима Нефьодова.

«Завершується юстирування (підготовка і коректування - УНІАН) спільного наказу Мінекономрозвитку та Фонду державного майна, щоб виставити на Prozorro.Продажі перші об'єкти малої приватизації», - сказав Нефьодов.

За словами заступника міністра, вже восени в системі з'являться «голландські» аукціони - аукціони зі зниженням, а не з підвищенням ціни.

«Так звані «голландські» аукціони дозволять більш ефективно продавати», - зазначив Нефьодов.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 11 травня затвердив пілотний проект приватизації невеликих державних підприємств через електронну площадку Prozorro.

Фонд державного майна спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі розробили проект закону "Про приватизацію", який передбачає продаж малих об'єктів приватизації на електронних майданчиках, таких як ProZorro.Продажі.

Раніше проектний менеджер Prozorro Олексій Соболєв повідомив, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі спільно з Фондом державного майна планують спростити порядок відчуження держмайна для його подальшої реалізації через систему Prozorro.Продажі.

Джерело: УНІАН. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, яка містить посилання на агентство “УНІАН”, в будь-якому виді суворо заборонено.