«Укрпошта» до 2020 року планує збільшити дохід від оренди в 9 разів - до 100 млн. грн.

10/08/2017

Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» до 2020 року планує збільшити дохід від оренди нерухомості в 9 разів - до 100 млн грн, повідомив директор з управління нерухомим майном і інфраструктурою "Укрпошти" Дмитро Сенниченко на брифінгу.

Згідно із презентаційними матеріалами, поданими під час брифінгу, за 2016 рік «Укрпошта» отримала 11 млн грн від здачі в оренду нерухомості, в 2017 планується отримати 20 млн грн, в 2019 - 100 млн грн.

«Зростання доходу від десяти до двадцяти мільйонів в цьому році, в наступних - зростання від вісімдесяти до ста мільйонів грн - це наші розрахунки», - сказав Сенниченко.

Він зазначив, що в портфелі нерухомості «Укрпошти» більше 5 тис. об'єктів площею 1,2 млн кв.м, майже 220 тис. кв.м не використовуються у виробничому процесі компанії.

«Ми розробили стратегію використання нерухомості. Визначили, що нам буде потрібно в середньостроковій перспективі, і виділили ті об'єкти, які не задіяні в операційній діяльності, і прийняли рішення здавати їх в оренду », - сказав Сенниченко.

Директор з управління нерухомим майном і інфраструктурою "Укрпошти" повідомив, що здавати об'єкти нерухомості будуть через електронну площадку Prozorro.Продажі.

«Ми постараємося здати їх в оренду через систему Prozorro.Продажі. Ми вивчали різні механізми передачі в оренду наших об'єктів і дійшли до висновку, що більш зрозумілого, логічного, конкурентного варіанта передачі об'єктів, ніж через систему Prozorro, немає », - сказав він.

За його словами, раніше, до корпоратизації «Укрпошти», дохід від здачі в оренду нерухомого майна розподілявся через Фонд держмайна. 70 відсотків доходу отримував Фонд держмайна, а 30 відсотків - «Укрпошта».

«Після корпоратизації, це дозволило нам отримувати дохід від оренди повністю, але і відповідальність тепер повністю на нас. Тепер ми відповідаємо за сплату податків на нерухомість, за передачу житлового фонду в органи місцевого самоврядування», - сказав Сенниченко.

Він додав, що «Укрпошта» вже почала укладати договори з регіональними Фондами держмайна про перенаправлення грошового потоку на підприємство.

Як повідомляв УНІАН, «Укрпошта» в січні-червні 2017 року отримала 359,8 млн грн чистого збитку проти 18,8 млн грн прибутку роком раніше.

У 2016 році «Укрпошта» отримала 188 млн грн чистого збитку проти 53 млн грн чистого прибутку роком раніше. Чистий дохід підприємства в 2016 році виріс на 15% і склав 4,5 млрд грн.

1 березня Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» завершило процес реорганізації і перетворилося в акціонерне товариство за зразком таких європейських поштових компаній, як Deutsche Post, Austria Post або PostNL.

«Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через більш ніж 11 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.

«Укрпошта» щорічно здійснює обробку та доставку споживачам об`ємом більш, ніж 240 млн поштових відправлень, 16 млн посилок і відправлень з оголошеною цінністю, 15 млн переказів, а також доставляє більше 83 млн пенсій.

Джерело: УНІАН. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, яка містить посилання на агентство “УНІАН”, в будь-якому виді суворо заборонено.