ProZorro.Продажі продовжує розширювати клієнтську базу

21/11/2017

До системи ProZorro.Продажі приєдналися Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) та ПрАТ «Укргідроенерго». Перші аукціони відбудуться вже цього місяця.

«Вже рік як через платформу успішно продають та здають в оренду свої активи українські компанії. За цей час ми встигли заробити для держави та вкладників більше 4 мільярдів гривень. І така цифра доводить, що Prozorro.Продажі здатна забезпечити належний рівень конкуренції при реалізації державного майна. Крім того, за рахунок аукціонів та конкуренції між покупцями, ціни на лоти виростають в рази», - коментує керівник проекту Олексій Соболев.

УДЦР одним із перших серед державних підприємств приєднався до системи закупівель ProZorro, а у серпні 2015 року, не очікуючи законодавчих змін, наказом по підприємству більшість допорогових закупівель було переведено на систему електронних закупівель. У 2016 році завдяки закупівлям через систему ProZorro УДЦР заощадив понад 7 млн грн.

«Наше підприємство, як, мабуть, і тисячі інших, постійно зіштовхуються з проблемою реалізації надлишкового майна через біржі та комерційні майданчики через їх високі внески для участі у продажі та відносну закритість, а відтак і низьку ефективність реалізації майна. Очікуємо, що ці проблеми будуть успішно вирішені завдяки системі ProZorro.Продажі», – наголосив  генеральний директор УДЦР  Володимир Корсун.

ПрАТ «Укргідроенерго» — найбільша гідрогенеруюча компанія України, яка забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, мобільний аварійний резерв в об’єднаній енергосистемі країни.

«Сьогодні ми приєднались до Пілотного проекту ProZorro.Продажі. Задля досягнення максимально ефективного втілення у життя концепції прозорості продажів Укргідроенерго зобов’язується докласти усіх необхідних зусиль, спрямованих на забезпечення проведення відкритих  публічних торгів, адже наша компанія у своїй діяльності керується принципами чесної конкуренції», - зазначив генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

Нагадаємо, що до проекту вже приєдналися Міністерство інфраструктури України, Донецька військово-цивільна адміністрація, Чернігівська міська рада, Маріупольська міська рада, Тернопільська міська рада, Вінницька міська рада, Львівська міська рада, Дніпровська міська рада, Хмельницька міська рада, Ужгородська міська рада, Кременчуцька міська рада, Житомирська міська рада, міська рада міста Нова Каховка, Полтавська обласна рада та інші, а також державні та комунальні компанії: Укргазвидобування, Укренерго, Енергоатом, ПриватБанк, Аеропорт Бориспіль, Нафтогаз, Укрпошта, Укравтодор, КП «Київський метрополітен», Автомобільні дороги України, Корпоративний недержавний пенсійний фонд НБУ, Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, Запорізький титаномагнієвий комбінат, КПМА «Київ» (Жуляни), УКРНАФТА, НАК «Надра України» та інші.

Проект ProZorro.Продажі реалізується за фінансової підтримки Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – першого в Україні та Молдові регіонального фонду прямих інвестицій з капіталом $150 млн, заснованого за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та громадської організації Transparency International Україна – українського відділення всесвітньо відомої антикорупційної організації Transparency International, заснованої 1993 року в Берліні колишнім директором Світового банку Пітером Айґеном.

Джерело: ProZorro.sale