Один день роботи ProZorro.Продажі — 300 млн. грн. для держави та вкладників збанкрутілих банків

15/12/2017

11 грудня платформа ProZorro.Продажі зафіксувала поки що абсолютний рекорд продажів. За один день ми заробили для держави та вкладників збанкрутілих банків 300 мільйонів гривень.

«Фонд гарантування вкладів ще ніколи не продавав активів на такі суми за один день. У нерухомості, що була в заставі з’явився новий власник, а у Фонду — гроші для повернення депозитів людям. Вважаємо це позитивним індикатором розвитку платформи ProZorro.Продажі», — коментує Олексій Соболев, керівник проекту ProZorro.Продажі.

Левова частина рекорду завдячує продажу на аукціоні столичного майнового комплексу. За нерухомість у Києві, яка до речі перебуває на обліку, як пам’ятка архітектури та містобудування місцевого значення — «Будинок готелю Військово-Микільського монастиря», боролися 4 учасники.

«Як результат – ще один новий рекорд — зростання вартості одного лоту більше ніж на 91 мільйон гривень», — додав Олексій Соболев.

Детальніше про лот тут 

Проект ProZorro.Продажі реалізується за фінансової підтримки Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – першого в Україні та Молдові регіонального фонду прямих інвестицій з капіталом $150 млн, заснованого за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та громадської організації Transparency International Україна – українського відділення всесвітньо відомої антикорупційної організації Transparency International, заснованої 1993 року в Берліні колишнім директором Світового банку Пітером Айґеном.

Джерело: Prozorro.Sale