Фонд гарантування затвердив графік голландских аукціонів

09/10/2017

ФГВФО опублікував деталі проведення в країні аукціонів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив регламент Dutch auctions. Про це фонд повідомляє на офіційному сайті.

Документом передбачено, що аукціон починається в проміжок часу з 09:30 до 10:00. Автоматичне пошагове зниження ціни лота починається в період з 09:30 до 10:00 і завершується в проміжок часу з 16:15 до 16:45 (загальна тривалість складає 6 годин 45 хвилин).

Етап подання цінових пропозицій - з 16:15 до 17:00 (загальна тривалість складає 15 хвилин). При цьому, він розподіляється на два періоди:

- період закритого подання цінових пропозицій - з 16:15 до 16:55 (загальна тривалість 10 хвилин);

- період подачі цін пропозиції учасником, який зупинив аукціон на зниження - з 16:25 до 17:00 (загальна тривалість 5 хвилин).

Під час проведення електронного аукціону на будь-якій стадії до моменту його завершення, учасник має право робити ставку, що відповідає поточній вартості лоту. При умови відсутності ставки після закінчення терміну, встановленого для її представлення, система автоматично пошагово знижує вартість лоту до моменту досягнення мінімальної ціни.

Якщо під час проведення електронного аукціону, на будь-яку ступінь до моменту його завершення, учасник зробив ставку, зупиняється процес автоматичного пошагового зниження ціни лота та активізується функціональна стадія представлення цінових пропозицій, повідомляє ФГВФО.

В період подачі закритих цінових пропозицій кожному учаснику, крім того, хто зробив ставку, надається можливість одноразово зробити закрите цінове пропозицію. При цьому, протягом періоду подання цінових пропозицій, учасник, який зробив ставку, має право одноразно зробити цінову пропозицію, побачивши всі закриті цінові пропозиції.

Переможцем вважається учасник, який запропонував найбільшу суму за лот протягом періоду проведення електронного аукціону до його завершення. Якщо на момент закінчення періоду проведення електронного аукціону не була зроблена ставка, система автоматично присвоює електронному аукціону статус "Аукціон не відбувся".

Користувачі на будь-якому електронному майданчику зможуть знайти та переглянути інформацію про оголошені електронні аукціони.

Для участі в електронному аукціоні користувач через свій особистий кабінет подає заявку (заповнює електронну форму) і сплачує гарантійний внесок. Вся історія змін зберігається в центральній базі даних.

Джерело: ФГВФО