Оголошення аукціону з продажу майна від 17.05.2019

Металобрухт у складі великогабаритного обладнання

Номер лоту в Замовника 00100227-2019-140  
Ідентифікатор аукціону UA-PS-2019-05-17-000052-3  
Внутрішній ID: 0302364bd7d343e3b4dec963a5e654f9  
Початкова ціна продажу лоту
2`763`692.49 грн. (без ПДВ)
  
Ви ще не берете участь в обговоренні цього аукціону
Ви ще не берете участь в цьому аукціоні
Додати аукціон у вибране

Банк

Найменування організатора Державне підприємство "Національна енергетична компанія "Укренерго"  
Код в ЄДРПОУ / ІПН 00100227  
Юридична адреса 01032, Україна, Київська обл., Київ, вул. С.Петлюри, 25, м. Київ  
Аукціон оголошено
17.05.19
Період уточнень
до 12.06.19
Прийняття заяв на участь
до 12.06.19
Торги не відбулися
12.06.19
22.05.2019, 11:25
ПП "ПРИОРІТЕТ-1"
Кто возместит Победителю деньги оплаченные как вознаграждение площадки и ДП «Прозорро.Продажи»
Загальне запитання щодо лоту
Согласно Регламента ДП «Прозорро.Продажи» Победитель обязан подписать и предоставить для подписания и публикации организатору аукциона договор в двух экземплярах в срок не позднее 20 (двадцати) рабочих дней с дня, следующего за днем формирования протокола электронного аукциона в ЦБД.

Согласно п 3.2 договора «Покупець здійснює оплату у розмірі 100% від ціни договору протягом 5 (п’яти) банківських днів з дати укладення Договору за реквізитами, вказаними у Договорі».

Согласно Регламента ДП «Прозорро.Продажи» Победитель обязан оплатить вознаграждение площадки в размере от 1,5-4,5% от цены продажи лота на момент загрузки договора в систему и перевода лота в статус «Завершен" (т.е. на 21-й рабочий день со дня формирования протокола).

согласно пункт 5.1 договора Укренерго имеет право вернуть деньги оплаченные ранее победителем без отгрузки товара и «без сплати процентів за користування коштами, суми інфляції, а також без сплати будь-яких штрафних санкцій за прострочення поставки металобрухту, відшкодування Покупцю упущеної вигоди, тощо», но вознаграждение площадки и ДП «Прозорро.Продажи» возвращать не будут, так как аукцион прошел и все выполнили свои обязательства. В Регламенте ДП «Прозорро.Продажи» возвраты вознаграждения не прописаны, так как это хозяйственная деятельность между Заказчиком и Победителем аукциона

Вопрос: кто возместит Победителю деньги оплаченные как вознаграждение площадки и ДП «Прозорро.Продажи», а это сотни тысяч гривен?
Відповідь організатора
Доброго дня!

Дякуємо за Ваше звернення.

Відповідно до норм діючого Регламенту роботи електронної торгової системи Prozorro.Продажі ЦБД2 щодо проведення електронних аукціонів з продажу/надання в оренду майна (активів)/передачі права організатор аукціону не є стороною у взаємовідносинах учасника та оператора авторизованого електронного майданчика в частині вирахування з гарантійного внеску переможця аукціону плати за участь в торгах. Таким чином, з зазначеного Вами питання пропонуємо звернутись до оператора авторизованого майданчика, користувачем якого Ви є.
При цьому, ДП «НЕК «Укренерго» виконуватиме всі свої зобов’язання, зазначені у проекті договору, що доданий до оголошення. Ризики, не пов’язані з виконанням постачальником договору, проект якого доданий до оголошення, є виключно ризиками покупця, при цьому покупець є одноосібним отримувачем прибутків від подальшої реалізації придбаних ТМЦ.
27.05.2019, 09:40
ПП "ПРИОРІТЕТ-1"
Дайте, будь-ласка, чітку відповідь “ТАК” або “НІ”.
Загальне запитання щодо лоту
Виходячи з відповіді НЕК “Укренерго” робимо висновок, що в разі неотримання Переможцем електронного аукціону до 31.12.19р. повідомлення про готовність товару до відвантаження, винагорода біржи у розмірі від 3% до 4,5% від переможної ціни (а це мінімум 57 149,33 грн, якщо беремо до уваги стартову ціну лоту у 1 257 190,89 грн) є виключно збитком Переможця електронного аукціону, так як сторони виконали умови договору, а НЕК “Укренерго” згідно відповіді на попереднє запитання «не є стороною у взаємовідносинах учасника та оператора авторизованого електронного майданчика в частині вирахування з гарантійного внеску переможця аукціону плати за участь в торгах»

Дайте, будь-ласка, чітку відповідь “ТАК” або “НІ”.
Відповідь організатора
Доброго дня!

У відповідь на Ваше запитання повторно повідомляємо, що відповідно до норм діючого Регламенту роботи електронної торгової системи Prozorro.Продажі ЦБД2 щодо проведення електронних аукціонів з продажу/надання в оренду майна (активів)/передачі права ДП «НЕК «Укренерго» не є стороною у взаємовідносинах учасника та оператора авторизованого електронного майданчика в частині вирахування з гарантійного внеску переможця аукціону плати за участь в торгах.
З зазначеного Вами питання пропонуємо звернутись до оператора авторизованого майданчика, користувачем якого Ви є.
28.05.2019, 14:31
Сергеєва Юлія Олександрівна
Додаток до попереднього:
Загальне запитання щодо лоту
Дуже слушне запитання, виходячи з того, що значна частина виставленого на продаж обладнання ще працює і в цьому році виведення з експлуатації не планується. Складається враження, що НЕК «Укренерго» бажає бескоштовно покористуватися чужими коштами, та ще Покупець має за це заплатити.
Відповідь організатора
Доброго дня.

У відповідь на Ваш коментар, який, при цьому, не містить питань, повідомляємо наступне.

Ваш коментар містить недостовірну інформацію.

У відповідності до вимог п. 5.8.4 Регламенту роботи електронної торгової системи Prozorro.Продажі ЦБД2 щодо проведення електронних аукціонів з продажу/надання в оренду майна (активів)/передачі права користувач/учасник зобов’язаний нести повну відповідальність, у тому числі, за розміщення некоректної інформації та за некоректні дії в ЕТС, що спричинили шкоду іншим особам, а також відшкодувати всі заподіяні такими діями збитки.
Крім того згідно 5.8.8. Регламенту роботи електронної торгової системи Prozorro.Продажі ЦБД2 щодо проведення електронних аукціонів з продажу/надання в оренду майна (активів)/передачі права користувач/учасник зобов’язаний ознайомитися з вимогами Регламенту ЕТС, умовами продажу/надання в оренду майна (активів) або умовами передачі права, станом, характеристиками та властивостями майна (активів)/права, що виставляється на продаж/надається в оренду/передається через ЕТС.
Пунктом 5.9.8. Регламенту роботи електронної торгової системи Prozorro.Продажі ЦБД2 щодо проведення електронних аукціонів з продажу/надання в оренду майна (активів)/передачі права передбачено обов’язок організатора забезпечити можливість для потенційних покупців та організаторів електронних аукціонів ознайомлюватися з фізичними властивостями та станом майна (активів), що виставляється до продажу/надається в оренду через ЕТС, ознайомлюватись з умовами, що стосуються права, що передається.
З дня публікації оголошення в ЕТС ДП «НЕК «Укренерго» безперешкодно забезпечує можливість ознайомлення з фізичними властивостями та станом майна безпосередньо на місцях його знаходження/зберігання за фактом звернень потенційних учасників.
Додатково повідомляємо, що у разі продовження розповсюдження Вами недостовірної інформації ДП «НЕК «Укренерго» залишає за собою право захищати свої честь, гідність та ділову репутацію в суді.
03.06.2019, 15:09
ТОВ "ХАНТВУД"
Гарантии для Покупателя
Загальне запитання щодо лоту
Согласно полученной информации от Прозорро.Продажи, в случае если ГП «НЭК «УКРЭНЕРГО» не разрешит отгрузку металлолома до 31.12.2019г. или если лоты будут отменены, то оплаченные Покупателем вознаграждения Бирже и Прозорро.Продажи возращены не будут.
Просим Вас прогарантировать, что после заключения договора поставки с Покупателем, выигранные лоты не будут отменены либо аннулированы.
Відповідь організатора
Доброго дня!

Дякуємо за Ваше запитання.

ДП «НЕК «Укренерго» в процесі реалізації свого майна діє виключно в межах чинного законодавства України та чинного Регламенту роботи електронної торгової системи Prozorro.Продажі ЦБД2 щодо проведення електронних аукціонів з продажу/надання в оренду майна (активів)/передачі права (надалі – Регламент).

Згідно з пунктом 7.3 Регламенту, торги можуть бути відмінені організатором на будь-якому етапі, але до моменту укладення договору купівлі-продажу.

Таким чином, після укладення договору купівлі-продажу з Покупцем – переможцем торгів, ДП «НЕК «Укренерго» не може відмінити (або анулювати) торги по таких лотах.