Інвестиційні та колекційні монети ПАТ "ВБР" виставлено на продаж

30/05/17

22 червня у системі «ProZorro.Продажі» відбудуться аукціони з продажу інвестиційних та колекційних монет, що перебувають на балансі ПАТ «ВБР». Серед лотів – золоті монети «Архістратиг Михаїл» та колекційні монети «Сикстинська Мадонна» і «Страждання Христові».
Загалом на продаж виставляються дев’ять лотів: сім інвестиційних та дві колекційні монети.
Один із найдорожчих лотів – позолочена срібна монета «Страждання Христові», що складається з 14 частин. Усі частини монети створюють єдину композицію з біблійних сюжетів, у яких описуються Страждання Христові і Воскресіння.
Зображення на монеті – копія картини майстра Дуччо ді Буонінсенья, яку визнано вершиною італійського готичного мистецтва, і яка вже сім століть знаходиться в соборі Сієни (вівтарне полотно «Маеста»).
Початкова ціна реалізації – 35 856 грн.
Із початковою ціною у 32 400 грн на відкриті торги виставляється срібна монета (999 проби) «Сикстинська Мадонна. Рафаель Санті», вагою 1000 г. Монета була випущена на честь 500-річчя створення картини «Сикстинська Мадонна».
Крім того, окремими лотами на продаж виставляються сім інвестиційних золотих монет (проба 999) «Архістратиг Михаїл» номіналом по 20 грн. На реверсі монет зображено архістратига Михаїла – архангела, який є одним з найбільш шанованих біблійних святих.
Початкова вартість реалізації монет ­– 33 000 грн за кожну.
Аукціони з продажу монет відбудуться 22 червня у системі «ProZorro.Продажі».
Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду.

Джерело: ФГВФО