Фонд гарантування вкладів в червні продав активи неплатоспроможних банків через Prozorro на рекордну суму в 452 млн грн

04/07/2017

Київ. 3 липня. УНІАН. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) в червні встановив рекорд з продажу активів неплатоспроможних банків через електронну систему "Prozorro.Продажі", реалізувавши майно на 452 млн грн при загальному обсязі реалізації держмайна через систему в 480 млн грн.

При цьому даний результат є другим за обсягом одного місяця за всю історію існування ФГВФО.

Про це повідомив проектний менеджер Prozorro Олексій Соболєв на своїй сторінці в Facebook.

«Ми встановили новий власний рекорд продажів за місяць - майже 480 млн грн. З них 452 млн грн - це продажи для ФГВФО (другий кращий результат за всю його історію). Для порівняння, за червень 2016 ФГВФО продав на 166 млн грн », - підкреслив Соболєв.

Як повідомляв УНІАН, система реалізації майна неплатоспроможних банків «Prozorro.Продажі» розпочала роботу в листопаді 2016 року. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про її обов'язкове використання з 1 січня 2017 роки для реалізації всіх активів неплатоспроможних банків, які знаходяться в розпорядженні фонду. ФГВФО до кінця року має намір виставити всі активи банків, які знаходяться в управлінні фонду, на продаж через електронний майданчик.

Джерело: УНІАН. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, яка містить посилання на агентство “УНІАН”, в будь-якому виді суворо заборонено.