Оголошення аукціону з продажу майна банків від 13.02.2018

Нежитлове приміщення з основними засобами, що розташоване за адресою: м.Полтава, вул.Фрунзе, буд.6

Номер лоту в ФГВ F42G13004  
Ідентифікатор аукціону UA-EA-2018-02-13-000499-a  
Внутрішній ID: 6df35718031b41a2bdf21fe59b2ecd86  
Початкова ціна продажу лоту
5`848`120.31 грн. (з ПДВ)
  
Ви ще не берете участь в обговоренні цього аукціону
Ви ще не берете участь в цьому аукціоні
Додати аукціон у вибране

Банк

Найменування організатора Публічне акціонерне товариство "Діамантбанк"  
Код в ЄДРПОУ / ІПН 23362711  
Юридична адреса 04070, Україна, Київ, м. Київ, м.Київ, Контрактова Площа, б. 10А  
Аукціон оголошено
13.02.18
Період уточнень
до 27.02.18
Подання пропозицій
до 27.02.18
Торги не відбулися
27.02.18
14.02.2018, 16:32
Леоненко Дарія Анатоліївна
Щодо судового спору
Запитання щодо окремого предмету лотуНежитлове приміщення (віддділення банку)
Як мені стало відомо завдяки Єдиному державному реєстру судових рішень та офіційному веб-сайту «Судова влада» у судовому провадженні перебуває справа № 917/154/15 за позовом заступника Військового прокурора Полтавського гарнізону в інтересах держави в особі: Міністерства оборони України, Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» до ТОВ «Укрінвест-груп», ПП «УкрБізнесКонсалтинг», ФОП Філь Ніни Сергіївни, ПП «ЧІК», ПАТ «Діамантбанк» про визнання за державою в особі Міністерства оборони України права власності на нерухоме майно, а саме: нежитлового будинку – літера «А-2», площею 763,2 кв.м.
Справа розглядалась судами неодноразово, остаточне рішення по судовій справі не прийнято.
На даний час частина вказаного майна виставлена на продаж Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.
Ухвалою Господарського суду Полтавської області від 25.01.2018р. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб залучений третьою особою на стороні відповідача – ПАТ «Діамантбанк». Таким чином, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відомо про наявність спору.
Наскільки я розумію, у разі задоволення позовних вимог заступника Військового прокурора Полтавського гарнізону в інтересах держави, майно, що виставлене на продаж, перейде у власність держави. Отже, прошу Вас повідомити:

Чому оголошення про продаж вказаного майна не містить посилань про наявність судового спору щодо майна? (хоча такий спір перебуває на розгляді судів різних інстанцій з 2015 року, а Фонд гарантування вкладів фізичних осіб залучений третьою особою до справи).

Відповідь організатора
інформація щодо наявності судового спору знаходиться у кімнаті даних. Банк забезпечує можливість ознайомлення з документами щодо активу (майна) на період до дати проведення відкритих торгів (аукціону) у кімнаті даних у робочий час упродовж робочого тижня. Кожен потенційний покупець має змогу ознайомитись з правоустановчими документами та наявними судовими спорами щодо майна.
14.02.2018, 17:50
Бабенко Анастасія Олександрівна
правові наслідки задоволення позову
Запитання щодо окремого предмету лотуНежитлове приміщення (віддділення банку)
Які наслідки задоволення позову Військового прокурора Полтавського гарнізону в інтересах держави в особі: Міністерства оборони України, Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд»?
Відповідь організатора
Cправа була повернута до суду першої інстанції на новий розгляд, в тому числі, з причини запровадження процедури ліквідації ПАТ «ДІАМАНТБАНК». З урахуванням процедури ліквідації ПАТ «ДІАМАНТБАНК» спрогнозувати рішення суду на новому розгляді справи дуже складно. Однак у разі задоволення вказаного позову рішення суду, прийняте не на користь ПАТ «ДІАМАНТБАНК» та його кредиторів, буде оскаржуватися банком.
14.02.2018, 17:51
Бабенко Анастасія Олександрівна
щодо відшкодування збитків
Запитання щодо окремого предмету лотуНежитлове приміщення (віддділення банку)
Хто буде відшкодовувати збитки, у разі оскарження Військовим прокурором Полтавського гарнізону в інтересах держави в особі: Міністерства оборони України, Державного підприємства Міністерства оборони України укладеного договору купівлі-продажу з новим власником?
Відповідь організатора
Визначати особу для відшкодування збитків буде Військовий прокурор Полтавського гарнізону, який діє в інтересах держави в особі: Міністерства оборони України, Державного підприємства Міністерства оборони України. При цьому звертаємо увагу, що пред’явлення вимог до ПАТ «ДІАМАНТБАНК» можливо лише в порядку та у відповідності до вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», який є спеціальним для банків в процедурі ліквідації.